İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

İstanbul’da kripto borsasıyla kara para aklayanlara operasyon: 8 gözaltı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
İstanbul’da kripto borsasıyla kara para aklayanlara operasyon: 8 gözaltı
Paylaş

İstanbul’da kripto para borsasıyla kara para aklayan şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, 166 milyon liralık mal varlığına el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kripto para borsası şirketi kuran şüphelilerin yüksek miktarda para ödeyip reklam yaparak yurt içinde ve yurt dışında güven kazandıkları, suç gelirlerinden elde edilen parayı burada akladıkları tespit edildi. Şüphelilere ait kripto para şirketlerini uzun süre takip eden ekipler, firma sahibi ve örgüt liderinin Y.U. olduğunu belirledi.

Reklam

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Ekipler şüphelilerin evlerine dün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait piyasa değeri toplamda 166 milyon 864 bin TL olan 4 konut, 1 arsa ve 1 adet araca ve paravan olarak kullanılan 4 şirkete el konuldu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.