İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Cami minaresinin yıkılma tehlikesiyle çevresindeki binalara tahliye kararı

Çankırı'da, daha önce kuvvetli rüzgar nedeniyle bir minaresi yıkılan caminin diğer minaresinin devrilme riski bulunması nedeniyle çevresindeki binaların tahliye edilmesi kararının alındığı bildirildi.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Cami minaresinin yıkılma tehlikesiyle çevresindeki binalara tahliye kararı
Paylaş

ÇANKIRI (AA) – Çankırı'da, daha önce kuvvetli rüzgar nedeniyle bir minaresi yıkılan caminin diğer minaresinin devrilme riski bulunması nedeniyle çevresindeki binaların tahliye edilmesi kararının alındığı bildirildi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte bugün olumsuz hava şartlarının hakim olmasının beklendiği aktarıldı.

Reklam

Abdulhalik Renda Mahallesi'nde bulunan Bademlik Camisi'nin iki minaresinden birinin 20 Nisan'daki fırtına nedeniyle yıkıldığı belirtilen açıklamada, “Beklenen olumsuz hava şartları, diğer minare için risk teşkil etmektedir. Minare çevresinde bulunan binaların tahliyesi sağlanacaktır. Tahliye edilenlerin beslenme ve konaklama ihtiyaçları AFAD İl Müdürlüğünce koordine edilecektir.” ifadesine yer verildi.

Öte yandan minarenin çevresindeki 6 binanın tahliye edileceği öğrenildi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.