İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Erciyes’te kayak sezonu devam ediyor

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Erciyes’te kayak sezonu devam ediyor
Paylaş

KAYSERİ (1HA) – İlkbaharda kar yağışının devam etmesi ve okulların ara tatile girmesiyle kayak yapmak isteyen vatandaşlar Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret etmeye devam ediyor.

Kayseri’de yaklaşık bir hafta süren bahar havası yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bıraktı. Ancak Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes’te, sezonun sona erip ermediği merak ediliyor. Yoğun bir kış sezonunun ardından Erciyes’te kayak yapmaya uygun kar kalınlığının olduğu belirtildi.

Reklam

Nisan ayının ikinci haftasında Erciyes pistlerindeki kar kalınlığı 87 santimetre olarak ölçüldü. Bu da sezonun uzaması anlamına geliyor. Kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve 3.916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nda kurulu kayak tesisleri, tatil ve kayak yapmak isteyen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ara tatili de fırsat bilen öğrenci ve aileleri, Nisan ayında Erciyes’te kaymanın keyfini yaşıyor.

Erciyes Kayak Merkezi’nde hava tahmini şu şekilde; En düşük sıcaklık eksi 9, en yüksek sıcaklık ise eksi 1 derece olması tahmin ediliyor. Pistlerde kar kalınlığı ise 87 santim.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.