İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

ÇARŞIDA BAYRAM ALIŞVERİŞİ YOĞUNLUĞU; VATANDAŞ YÜKSEK FİYATLARDAN DERTLİ

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
ÇARŞIDA BAYRAM ALIŞVERİŞİ YOĞUNLUĞU; VATANDAŞ YÜKSEK FİYATLARDAN DERTLİ
Paylaş

KAYSERİ (1HA-ÖZEL)- Ramazan Bayramı’na saatler kala çarşıda bayram alışverişi yoğunluğu yaşandı. Vatandaşlar artan fiyatlardan şikayetçi.

Ramazan Bayramı arifesinde hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar, çarşı ve pazarlara akın etti. Özellikle ikramlık tatlıcıların önünde uzun kuyruk oluştu. Kıyafet almak isteyen de mağazalarda yoğunluk oluştururken, market ve kuruyemişçilerde de alışveriş yoğunluğu yaşandı. Çok sayıda vatandaş artan fiyatlardan şikayet etti.

Reklam

Yüksek fiyatlardan yakınan Zafer Akgül “Alışveriş zor geçiyor. Malum fiyatlar çok arttı. En düşük fiyatlarla bin 500 lira gibi bir fiyata çocuklar bir şey alamasak da ciddi bir maliyet çıktı. Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 300 artmış. Ama maalesef günümüzde asgari ücret çok düşük. Alım gücü ciddi anlamda sıkıntıda. Çevremde insanlara baktığım zaman herkes birer parça sadece gönül almak için alıyor. En basitinden ikram edeceğimiz şekerin fiyatı 250 lira olmuş. Zor bir süreçten geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Gönül rahatlığıyla alışveriş yapamadığını belirten Emrah Beyaz da, “Belli bir miktarda yapabildiğimiz kadar yaptık. Ama şöyle bakacak olursak gerçekten de ekonomi bu ana kadar en kötü durumda. İnsanlar gönül rahatlığıyla alışveriş yapamıyor. Durumu iyi olanlar yapabiliyor ama yüksek bir kesimin durumunun iyi olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.