İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Elazığ vişnesinden sonra yeşil mermer de lüks projelerin gözdesi oldu

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Elazığ vişnesinden sonra yeşil mermer de lüks projelerin gözdesi oldu
Paylaş

Dünya doğal taş rezervinin önemli bölümüne sahip olan Türkiye, prestijli yapılarda kullanılan ve markalaşan taşlarına “yeşil mermer” ile bir yenisini ekledi.
Bu yıl 29’uncu kez düzenlenen İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 200’ü aşkın renk ve desen çeşitliliğiyle Türk taşlarının gövde gösterisine sahne oldu.
Fuarda, çok sayıda ülkeden profesyonel ziyaretçiler, “Elazığ vişnesi”, “Afyon beyazı”, “Diyarbakır petrol yeşili” gibi markalaşan taşlar başta olmak üzere yılın gözde taşlarını inceliyor. Son yıllarda talebin yoğunlaştığı Elazığ vişnesinin yanı sıra aynı ocaktan çıkarılan yeşil mermer de ilgi görüyor.
Elazığ’daki ocaktan yaklaşık 1,5 yıl önce çıkarılmaya başlanan ve sadece özel projelerde kullanılan yeşil mermerin ihracatı, kısa sürede yaklaşık 40 bin ton seviyesine ulaştı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.