İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

GELENEKSEL KANKA KERMESİ BAŞLADI

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
GELENEKSEL KANKA KERMESİ BAŞLADI
Paylaş

KAYSERİ (1HA) – Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneğinin hazırladığı kermes bugün açıldı. KANKA kermesi 3 gün boyunca sürecek.
Kanser hastası çocuklar ve ailelerine destek amaçlı kermes yapıldı. Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneğin kermesinin açılışı bugün gerçekleştirildi. 3 gün boyunca sürecek olan kermese Vali Gökmen Çiçek’in eşi Sümeyra Çiçek, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun, KANKA Derneği üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

‘500’ÜNCÜ NAKLİMİZİ YAPTIK’
Kermesi geleneksel olarak her yıl Lösemi Haftasında yapmayı düşündüklerini dile getiren KANKA Hastanesi Servis Psikolog Begüm Arslan, “Bunu geleneksel olarak yapmaya özen gösteriyoruz. Geçen sene ilkini yaptık bu da 2’ncisi. Kasım’ın 2 ile 8’i arası lösemi haftası bunun için çocuklarımızın yaptığı resimleri sergiliyoruz. Gönüllülerimizin yaptığı ürünler var. Bunların satışını yapıyoruz. Bunlarda daha sonrasında hastalarımıza farklı yollardan dönüyor. Kayseri’deki tüm kolejler dönüşümlü olarak öğle yemeği için buraya geliyorlar. Geçen senede böyle olmuştu. Personeller geliyor öğle yemeğine. Kermese ilgi yoğun. Kermeslerimizi her yıl Lösemi Haftasında yapmayı düşünüyoruz. 500’üncü naklimizi yaptık. Bir dahakine 1000’ininciyi yaparız herhalde. Bize destek olmak isteyenler sosyal medyadan mesaj atabilirler. 3 gün boyunca saat 17:00’a kadar açık olan kermesimize destek olmak isteyenlerde buraya gelebilirler” diye konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.