İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Kayseri’de ‘kapan’ uygulamasında 18 bin 326 kişi sorgulandı

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Kayseri’de ‘kapan’ uygulamasında 18 bin 326 kişi sorgulandı
Paylaş

KAYSERİ (1HA) – Kayseri polisi, vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla ‘kapan’ uygulaması başlattı. Bu kapsamda 18 bin 326 kişi sorgulanırken 11 bin 758 araç ise denetlendi.

Kayseri’de Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, güven ortamının devam ettirilmesi ve devlete olan güvenin artırılması amacıyla ‘kapan’ uygulaması başlattı. Bu kapsamda hafta sonu boyunca, 24 saat kesintisiz resmi, sivil tüm ekiplerin ve mahalle bekçilerinin katılımı ile il giriş-çıkış uygulama noktalarında ve daha önceden belirlenen bölgelerde suç işlenmesinin önüne geçilmesi ve işlenmiş suçların firari şüphelilerinin veya sanıkların yakalanabilmesi için araçlar ve şahıslar üzerinde şok uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulama sonucunda 18 bin kişi sorgulanırken, 11 bin 758 araç kontrol edildi.

Reklam

Yapılan kontrollerde 36 hırsızlık şüphelisi yakalanırken, bu şüphelilerden 2 oto, 3 bisiklet ve elektrikli bisiklet, 1 motosiklet ve 100 bin TL değerinde inşaat malzemesi elde edilmiştir. Ayrıca 69 aranan kişi yakalanırken, 36,39 gram muhtelif narkotik madde elde edildi. Konuyla ilgili 14 şüpheli yakalanırken, 4 tabanca, 2 tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 25 fişek ele geçirildi. Konu ile ilgili 7 şüpheli yakalandı. 1 hacizli/yakalamalı araç yakalanmış, 2 ayrı kasten öldürme olayında 2 şüpheli yakalanırken, oto kurşunlama olayının 2 şüphelisi, cinsel saldırı olayının 1 şüphelisi ve kasten yaralama ve yağma olayının da 2 şüphelisi yakalandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.