İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

ABD Büyükelçiliğine Kayserili Sedat Önal atandı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
ABD Büyükelçiliğine Kayserili Sedat Önal atandı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan karara göre 9 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) nezninde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Kayseirli Sedat Önal atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan karara göre ABD dahil 9 ülkeye yeni büyükelçi atanırken karara göre ABD nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Sedat Önal atandı.

Reklam

SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Önal, 11 Ağustos 1963 yılında Kayseri’de doğdu. 1985’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Aralık 1989’da Dışişleri Bakanlığında ilk görevine başladı, 1989-1990 yılları arasında yıllarında Personel Dairesi Başkanlığında Aday Meslek Memuru olarak başladı. 1991-1993 tarihlerinde Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliğinde Üçüncü Katip olarak çalıştı. Önal 1998-2002 yıllarında New York Başkonsolosluğundaki Muavin Konsolos ve konsolos, 2002-2005 yılları arasında Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliğinde Müsteşarlık, Ortadoğu Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı, Viyana Başkonsolosluğu ve Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı, Temmuz 2012- Kasım 2016 tarihlerinde Türkiye’nin Amman Büyükelçisi, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinin ardından 2018-2023 tarihleri arasında Bakan Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.
Önal, en son 2023’ten bu yana Türkiye’nin New York’taki BM Daimi Temsilciliği görevini sürdürüyordu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.