İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Atatürk, en büyük eseri Cumhuriyet’i gençlere emanet etti

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Atatürk, en büyük eseri Cumhuriyet’i gençlere emanet etti
Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in en büyük mirasını gençlerin omuzlarına emanet etti. Kurtuluş mücadelesinin ateşinin yakıldığı 19 Mayıs gününü, Türk gençliğine armağan etti. Onun gözünde, gelecek gençlerin azmi ve kararlılığıyla şekillenecekti. Gençliğe Hitabe’de, “Ey Türk Gençliği” diye seslendi ve “İstiklali siz koruyacaksınız” dedi. Her adımında gençlerin önemine vurgu yaptı.

Atatürk, gençlerin ideallerini takip etmelerini istedi ve onlara büyük görevler düştüğünü ifade etti. Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Aysal’a göre, Atatürk gençliğe büyük güven duyuyordu. Selanik’teki öğrencilik yıllarında bile arkadaşlarına gelecekte büyük işler yapacağını söylemişti. Gençlerin, Türkiye’nin kurtuluşunda ve geleceğin şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Reklam

Atatürk, gençlerin ülkenin geleceğini taşıyacaklarına inanıyordu. Bu yüzden en büyük eseri olan Cumhuriyet’i gençlere emanet etti. Gençlerin Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı’nda gösterdikleri fedakarlıklarla kendilerini kanıtladığını vurguladı.

Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, gençler Atatürk’ün mirasını yaşatmaya devam ediyorlar. Geleceği inşa etme sorumluluğunu omuzlarında taşıyorlar, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerliyorlar.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.