İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Ardahan Kalesi’ni bayram tatilinde 24 bin 397 turist ziyaret etti

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Ardahan Kalesi’ni bayram tatilinde 24 bin 397 turist ziyaret etti
Paylaş

Tarihi Ardahan Kalesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili sürecinde 24 bin 397 yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Tarihi geçmişinin Selçuklulara dayandığı tahmin edilen Kura Nehri kıyısındaki Ardahan Kalesi, kentin en önemli tarihi yapıları arasında bulunuyor.
Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle onarılan ve günümüze kadar ulaşan kale, Kurban Bayramı tatilinde çok sayıda ziyaretçi ağırladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, AA muhabirine, Ardahan Kalesi’nin kentin en önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu söyledi.
Bu değerin daha çok kitlelelere ulaşması için çalışmalar yaptıklarını belirten Dede, şunları kaydetti:
“Bayram tatili süresi zarfında 24 bin 397 kişi ziyaret etti. Bunun 137’si yabncıydı. Gelenlerin çoğunda bölgeye olan özlemlerini görüyoruz. Bölgeyi görmek için geliyolar. Bu yoğun ziyaret bizi ümitlendiriyor. Bu ziyaret akışını artırmanın çabasındayız. Bizim önemli turizm destinasyonumuz olan kaleyi değerlendirmek istiyoruz.”
Kale bitişiğinde restoran işleten Nesrin Arslangörür, ilk kez bu kadar kalabalık ziyaretçi gördüklerini belirterek, Ardahan’a gelen her kişinin mutlu ayrılması için çalıştıklarını ifade etti.
Ziyaretçilerden Şükrü Orhan, “Doğu’da askerlik yaptım. Seneler sonra da olsa hasret gidermek için ailece geldik. Buraları çok iyi gördük. Buraların görülmesi ve gezilmesi gereken yerler olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.