İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Niğde’de üreticilere tarım sigortası uyarısı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Niğde’de üreticilere tarım sigortası uyarısı
Paylaş

NİĞDE (AA) – Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, üreticilere tarım sigortası yaptırmaları uyarısında bulundu.

Kenar, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada il genelinde sağanak ve dolunun Kiledere, Alay ve Ağcaşar’da ekili arazilere daha yoğun zarar verdiğini söyledi.

Reklam

Kenar, “Aktaş, Ovacık, Ballı ve Güllüce gibi köylerimizde de dün etkili olan dolu ve yağmur sonrası tarım arazilerinde zarar meydana geldi. Çiftçilerimize her zaman hatırlattığımız gibi tarım sigortalarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyoruz.” dedi.

Başkan Kenar, buğday ekili alanlardaki pas hastalığını da dikkati çekerek, “Buğdayın erken olmasından dolayı bu hastalık ekili alanlarımızda görülmeye başlandı. Çiftçilerimiz ivedilikle tarlalarını kontrol edip sarı ve kahverengi pas hastalığına karşı ilaçlama yapmalı. Aksi takdirde hastalık dolayısıyla ciddi verim kaybı yaşanacak.” diye konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.