İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

POS cihazları Maliye’nin radarında: 3 bin 662 kişi tespit edildi

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
POS cihazları Maliye’nin radarında: 3 bin 662 kişi tespit edildi
Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yapılan önemli bir adımı ortaya koyuyor. POS cihazlarından yapılan işlemlerin kayıt altına alınması ve vergi kaçakçılığıyla mücadele için başlatılan denetimler, ekonomik düzenin sağlığı açısından kritik bir öneme sahip.

Bakan Şimşek’in verdiği bilgilere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü denetimler sonucunda 2021 ve 2022 yıllarına ait verilere dayanarak yaklaşık 3 bin 662 kişi tespit edilmiş. Bu kişilerin POS cihazlarından elde ettikleri yaklaşık 5 milyar liralık hasılatın kayıt altına alınması sağlanmış.

Reklam

Dikkat çeken bir nokta ise vergi mükellefi olmadan yüksek miktarlarda POS hasılatı elde edenlerin sayısı ve tutarı. Bakan Şimşek’in verdiği bilgilere göre, vergi mükellefi olmadan 1 milyon liranın üzerinde POS hasılatı elde eden 81 kişi tespit edilmiş. Bu kişilerin ilgili dönemdeki hasılat tutarının ise yaklaşık 253 milyon lira olduğu belirtilmiş.

Bu denetimlerin sonucunda 1,5 milyar lira vergi tahakkuk ettirilmiş, bu da vergi gelirlerinin artırılmasına ve ekonomik dengeye olumlu katkı sağlamış. Bakan Şimşek’in açıklamalarına göre, benzer çalışmaların 2023 yılı verileri üzerinden de yapılacağı vurgulanmış ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede kararlılıkla devam edileceği belirtilmiş.

İlgili Haberler

Bu gelişmeler, vergi kaçakçılığıyla mücadelede atılan adımların etkili olduğunu ve kayıt dışı ekonominin azaltılmasında önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.