İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Niğde’de “Tyana Su Yolu Bisiklet Turu” düzenlendi

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Niğde’de “Tyana Su Yolu Bisiklet Turu” düzenlendi
Paylaş

NİĞDE (AA) – Niğde'nin Kemerhisar beldesinde “Tyana Su Yolu Bisiklet Turu” gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Cahit Çelik, Turizm Haftası'nı böyle bir etkinlikle bitirmek istediklerini söyledi.

Reklam

Tyana Antik Kenti'nin tarihi açıdan çok önemli bir yer olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

“İlimiz tarihi bakımından önemli bir yere sahip. Roma, Hitit, Selçuklular ve Osmanlılardan kalan birçok eserimiz var. Önümüzdeki dönemlerde belediye başkanımızla ilimizin turizm potansiyelini daha iyi noktalara getirme konusunda çalışmalarımız olacak. Bugün su kemerlerinden Romalılar döneminde yapılan Roma Havuzu'nun bulunduğu noktaya kadar bisiklet turu yapacağız. Yaz döneminde de Ala Dağlar'ı turizm markası haline getirme konusunda ciddi anlamda aktivitelerimiz olacak. Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

İlgili Haberler

Vali Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, daha sonra vatandaşlarla Tiana Antik Kenti'nden Roma Havuzu'na kadar yaklaşık 3 kilometrelik mesafede bisiklet sürdü.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.