İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

“AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti?” anketi! Birinci sırada hayat pahalılığı var

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
“AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti?” anketi! Birinci sırada hayat pahalılığı var
Paylaş

31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken yapılan bir araştırmada vatandaşlara “AK Parti’nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?” sorusu yöneltildi. Soruya cevap verenlerin yüzde 51.9’u AK Parti’nin hayat pahalılığı yüzünden oy kaybettiğini savunurken, yüzde 13.4’lük kesim de oy kaybının nedenini emeklilere bağladı.

CHP’nin yıllar sonra birinci parti olarak çıktığı 31 yerel seçimleriyle ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Araştırmada vatandaşlara ” Ak Parti’nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?” sorusu yöneltildi.

Reklam

ANKETE HAYAT PAHALILIĞI DAMGA VURDU

Asal Araştırma tarafından 20-21 Nisan tarihleri arasında 2 bin kişi ile yapılan ankete katılanların yüzde 51.9 gibi önemli bir kısmı AK Parti’nin oy kaybetmesini hayat pahalılığına bağladı. Aynı ankette AK Parti’nin emekliler yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı yüzde 13.4, yaşlı adaylar yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı 12.5, mülteci meselesi yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı ise yüzde 4 olarak belirlendi.

İlgili Haberler

İşte gündem yaratacak anketin sonuçları;

  • Ekonomi/Enflasyon/Hayat Pahalılığı: %51.9
  • Emekliler: %13.4
  • Yanlış adaylar: %12.5
  • Mülteciler sorunu: %4.0
  • AK Parti yönetiminin halktan kopması: %3.8
  • Sokak hayvanları: %2.0
  • CHP’nin daha iyi çalışması: %1.5
  • Adaletsizlik: %1.4
  • Fenerbahçe ile ilgili söylemler: %1.2
  • İsrail ile ticaret: %0.7
  • Kürt sorunu: %0.6
  • Diğer: %3.1
  • Fikrim yok/Cevap yok: %3.9

KAPSAMLI BİR RAPOR HAZIRLANIYOR

Reklam

Öte yandan AK Parti’de 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenleri araştırılmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde il başkanlarının oy kaybına yönelik hazırladıkları raporları ve saha araştırmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor. Toplantıda il başkanları neden oy kaybı yaşandığına yönelik kendi görüşlerini de belirtecek. Erdoğan il başkanları toplantısından bir hafta sonra ise 22 Mayıs’ta MKYK’yı toplayacak. Toplantıda kongre sürecinin netlik kazanması bekleniyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.