İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Sapanca Ultra Dağ Maratonu 10’uncu kez koşuldu

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Sapanca Ultra Dağ Maratonu 10’uncu kez koşuldu
Paylaş

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Sapanca Ultra Maratonu, 14 ülkeden bin 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Maratona katılanlar 24 kilometrelik parkuru bitirmek için yarıştı.

Sapanca ilçesinde düzenlenen 10’uncu Sapanca Ultra Maratonu’na 14 ülkeden bin 200 sporcu katıldı. Maraton kapsamında Şirketler Etabı, Sapanca Gölü Koşusu, Sapanca Doğa Koşusu, Sapanca Patika Koşusu, Sapanca Orman Koşusu ve Sapanca Ultra Koşusu olmak üzere altı farklı parkurda yarışlar düzenlendi. Yüzde 35’ini kadın sporcuların oluşturduğu etkinlik, düzenlenen birçok atölye çalışması ile festival havasında geçti. Sporcular keyifli manzaralar eşliğinde doğanın renkleri ile koşma imkanı yakaladı. Sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşayan sporcular 24 kilometrelik parkuru tamamlamak için yarıştı. Maratonun sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Reklam

Maratona İstanbul’dan ekibiyle birlikte gelen atletizm antrenörü Ayhan Esen, “Burada çok güzel bir ortam vardı. Geldik, keyifli bir gün geçirdik ve sağlıkla bitirdik. Gölde serinleyenler de oldu koşudan sonra. Daha ne olsun, organizasyona teşekkür ederiz” dedi.

24 kilometrelik parkurda birinci olan Derin Su Sevilgen ise, “Kadınlar kategorisinde 24 kilometre koşarak 2’nci oldum. Burada olmak harikaydı. Çok güzel bir doğa vardı. Bütün ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.