İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Sempozyumu Kayseri’de Başladı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Sempozyumu Kayseri’de Başladı
Paylaş

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Sempozyumu başladı. Sempozyumda birçok konuda bilgilendirici sunumlar yapıldı.

Kayseri Şehir Hastanesi ve Çocuk Yoğun Bakım Derneği birlikteliğinde düzenlenen Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Sempozyumuna, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Çocuk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri İdarecileri ve çok sayıda yoğun bakım hekimi katılım sağladı.
2 gün sürecek sempozyumda, Dinçer Yıldızdaş; Çocuklarda İleri Yaşam Desteğinde Güncellemeler, Pediatrik Yoğun Bakım Hastasında Enteral ve Parenteral Nütrisyon Tedavisi, Tanıl Kendirli; Sepsis, Septik Şok Tedavisi, Çocuk Acil ve Yoğun bakımda Sık Rastlanılan Ritm Bozuklukları.
Nagehan Aslan; Akut Solunum Yetmezliği ve Tedavisi, Yüksek Akış Nazal Oksijen Tedavisi. Selman Kesici; Zor Hava Yolu Yönetimi, İnotropların ve Vazoaktifilaçların Akılcı Kullanımı. Binnaz Çelik; Zehirlenmelere Genel Yaklaşım Sık Görülen Zehirlenmeler ve Tedavisi. Adem Dursun; Kan Gazı Değerlendirilmesi.
Yılmaz Seçilmiş; Nöbet Hastasına Yaklaşım ve Status Epileptikus. Serkan Özsoylu; Kibas ve Tedavisi, Pediatrik Yoğun Bakımda Sedasyon ve Analjezi konularındaki sunumlarını gerçekleştirecekler.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.