İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Altınokta Derneği’nden ‘Engelliler Haftası’ Etkinliği

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Altınokta Derneği’nden ‘Engelliler Haftası’ Etkinliği
Paylaş

KAYSERİ,(BGC)-Altınokta Körler Derneği Kayseri Şubesi, Engelliler Haftası vesilesiyle görme engellilere yönelik etkinlik düzenledi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda görme engellilerin güncel sorunları ele alındı.

Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte Altınokta Körler Derneği Kayseri İl Başkanı Murat Atmaca, İŞKUR Kayseri İl Müdür Vekili Ayşe Ak, protokol üyeleri, özel eğitimciler, görme engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Altınokta Körler Derneği Kayseri İl Başkanı Murat Atmaca, “Engelliler Haftası, Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin topluma tam ve eşit katılımının sağlanması için oluşturulmuştur. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekan erişiminin yanında teknoloji ve bilgi erişiminin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturması amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik, protokol üyeleri ve özel eğitim camiasından seçkin kişilerin görme engellilerin çeşitli alanlarla ilişkileriyle ilgili yaptığı konuşmalarla devam etti.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Melikgazi / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.