İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Sivas Belediye Başkanı Uzun Kale Projesi’ni inceledi

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Sivas Belediye Başkanı Uzun Kale Projesi’ni inceledi
Paylaş

SİVAS (AA) – Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, yapımı devam eden Kale Projesi’ni inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehrin geleneksel mimari dokusunu canlandırıp, bölgedeki turizm potansiyelini artırmak amacıyla başlatılan Kale Projesi'nde çalışmalar sürüyor.

Reklam

Önceki yıllarda ihalesi yapılan ve çalışmaları süren projeyi inceleyen Uzun, son durum hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uzun, projenin çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti.

İlgili Haberler

Alanı hem tarihi hem kültürü ile şehre kazandırmak istediklerini aktaran Uzun, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki günlerde Sivas-İstanbul arası hızlı tren seferleri başlayacak. Bulunduğumuz tarihi alanın da Sivas’ın turizmine katkı sağlayacağını biliyoruz. İçerisindeki butik otelleri, yöresel restoranları, tarihi ve kültürel anlamda ilimizin değerlerini ön plana taşıyacak olan mekansal alanları gün yüzüne çıkaracağız.”

Reklam

Uzun, proje tamamlandığında şehri ziyaret edeceklerin uğrayacağı yerlerin başında geleceğini vurgulayarak, “Gerekli değerlendirmeleri yaptık, çalışmalar devam ediyor. Projenin hızlandırılması gerekiyor ve bunun için çalışacağız. Alanın güvenliği de bizim için oldukça önemli, 24 saat güvenliği sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.