İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Ankara’da “18’nci Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali” kapsamında özel konser düzenlendi

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Ankara’da “18’nci Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali” kapsamında özel konser düzenlendi
Paylaş

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçısı Dinçer Özer'in, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle düzenlediği Dinçer Özer ile 18'nci Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali kapsamında Ankara'da özel konser düzenlendi.

Sincan Rüstem Altunbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen konserde Şef Özer'e, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi davulcu Adem Göçer de eşlik etti.

Reklam

Konser öncesinde konuşan Özer, 2007 yılında başlattıkları festivale çok sayıda çocuğun katıldığını belirtti.

Özer, o dönem bu festivale katılan çocukların şu an Avrupa'da profesyonel olarak yaşamlarına devam ettiğini, Ankara'daki okullarında on yılı aşkın süredir bu eğitimleri sürdürdüklerini belirtti.

İlgili Haberler

Festival kapsamında düzenlenen özel konserde, çeşitli eserlerin vurmalı çalgı uyarlamalarına yer verildi.

Konserde, bir bebeğin kalp atışlarının sesi de vurmalı çalgılarla uyarlandı.

Reklam

“Ritmik Söyleşi” ile devam eden konsere, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyeleri de katıldı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.