İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Başarılı üniversiteli kızlar 19 Mayıs’ta Ankara semalarında uçtu

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Başarılı üniversiteli kızlar 19 Mayıs’ta Ankara semalarında uçtu
Paylaş

ANKARA (AA) – Üniversiteli kız öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ün Anma ve Gençlik Bayramı dolayısıyla gönüllü pilotlarla Başkenti havadan izledi.

Türk Hava Yollarında uzun süre Uçuş Planlama Mühendisi olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve uçuş okullarında eğitim vermeye devam eden Seher Ortatatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin uçuş eğitimi alması için gönüllü iş insanlarıyla Pilotaj Eğitim Bursu Projesi başlattıklarını bildirdi.

Reklam

Proje kapsamında pilotluk eğitim bursu verilecek başarılı öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ün Anma ve Gençlik Bayramı dolayısıyla Polatlı'daki Orhan Ünsal Hava Parkı'nda uçuş deneyimi yaşadı.

Özellikle başarılı genç kızlar arasından seçilen öğrenciler, tek motorlu uçaklara binerek kenti havadan izleme fırsatı yakaladı.

İlgili Haberler

Uçuş deneyimi yaşayan öğrenciler arasındaki İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik ve Geometri Mühendisliği son sınıf öğrencisi Sude Nur Karakuş, uçağın kokpitinden seslenerek, “Atatürk genci olarak Sabiha Gökçen'in izinde bu yola adım atmaktan büyük gurur duyuyorum. Çok güzeldi, hayallerimi bu kadar gerçekleştireceğimi inanmıyordum.” ifadelerini kullandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.