İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Sokakta tüfek ve sopayla kavga ettiler

Bursa’da, amca çocukları arasında çıkan ve babaların da karıştığı kavgada Naif (59), Ercan (43), Ergül (42) ve Hüseyin Karadeniz (20) yaralandı. Baran (19) ve Kerem Karadeniz (23) kardeşlerin tutuklandığı davanın duruşmasında ifade veren Naif, Ercan ve Ergül Karadeniz, “Biz akrabayız. Onlar bizim canımız ciğerimiz, şikayetçi değiliz” dedi. Tutuklu sanıkların da özür dilediği duruşma, ertelendi. Karadeniz kardeşlerin tahliyesine karar verildi.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Sokakta tüfek ve sopayla kavga ettiler
Paylaş

Sokakta tüfek ve sopayla kavga ettiler

Olay, mayıs ayında Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi Sevgi Sokak’ta meydana geldi. Baran ve Kerem Karadeniz kardeşler ile kuzenleri Y.K. (17), aralarında husumet olan amcalarının çocukları Hüseyin ve Hasan Karadeniz (18) ile yolda karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışmaya, aynı mahallede oturan babaları Naif, Ercan ve Ergül Karadeniz de katılınca arbede çıktı. Av tüfeği ve sopaların kullanıldığı kavgada, vücutlarına saçma isabet eden Naif, Ercan, Hüseyin ve Ergül Karadeniz, yere yığıldı. Mahallelilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis ekipleri kaçan Baran, Kerem Karadeniz ve Y.K.’yi yakaladı. Adliyeye çıkarılan şüphelilerden Baran ve Kerem Karadeniz tutuklandı, yaşı küçük olan Y.K. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sokakta tüfek ve sopayla kavga ettiler

Savcılık soruşturmasının ardından Y.K. hakkında, 2’nci Çocuk Mahkemesi, Baran ve Kerem Karadeniz kardeşler için de 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Kasten yaralama’ suçundan dava açıldı. Haklarında 5 yıla kadar hapis istenen Baran ve Kerem Karadeniz’in yargılanmasına başlandı. Duruşmaya müşteki olarak katılan Naif, Ercan, Ergül ve Hüseyin Karadeniz, “Onlar bizim akrabamız, canımız ciğerimiz. Av tüfeğinden çıkan saçmalar vücudumuza tesadüfen isabet etti” diyerek şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Reklam
Sokakta tüfek ve sopayla kavga ettiler

Mahkemede, tutuklu sanıklar Baran ve Kerem Karadeniz de “Hakim Bey, keşke bu olay olmasaydı. Canımız çok yandı. Vicdan azabı çekiyoruz. Geceleri uyuyamıyoruz. Kavga sırasında biz tüfekle yere ateş ettik. Saçmalar onlara isabet etti. Üzgünüz, pişmanız” diye konuştu.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Tuncay Özdemir, “Olay, kasten değil taksirle gerçekleşti. Kastın oluşabilmesi için olayda bir hedefin olması gerekirdi. Ayrıca, tüfek ruhsatlıydı. Cezaevinde kaldıkları süre içinde mağdur olan müvekkillerimin tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Mahkeme hakimi, duruşmayı ertelerken, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.