Doç. Dr. Esef Toytok, “Türkiye olarak çok fazla kitap okumamız gerekiyor”
Kitap okumanın öneminden söz eden Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, konuyla ilgili şunları söyledi.
Kitap okumanın öneminden söz eden Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, “Bir insanın kelime çözünürlüğü arttıkça, görme çözünürlüğü de artar. Maalesef sosyal medya kullanımının artması ve bilinçsiz kullanılması sonucunda okur sayısı hızla azalmaktadır. Türkiye olarak çok fazla kitap okumamız gerekiyor. Daha fazla okuyarak da niteliğimizi artırmamız lazım” dedi.
Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı bugün ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı standların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.
Kitap okumanın öneminden söz eden Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, “ Okur severlerin sayısı arttıkça, düşünmeyi sevenlerin de sayısı artar ve sorgulamaların sayısı da artar bunun yolu da kitap okumak, kitapla okuyucuyu buluşturmaktır. Bir insanın kelime çözünürlüğü arttıkça, görme çözünürlüğü de artar. Maalesef sosyal medya kullanımının artması ve bilinçsiz kullanılması sonucunda okur sayısı hızla azalmaktadır. Türkiye olarak çok fazla kitap okumamız gerekiyor. Daha fazla okuyarak da niteliğimizi artırmamız lazım” şeklinde konuştu.





