İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Kayseri'nin sularında 7/24 görevde

Kayseri'de Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı personelleri, vatandaşların güvenliğini ön planda tutarak sularda yaşanabilecek kazaların önlenmesi için çeşitli önlemler alıyor.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Kayseri'nin sularında 7/24 görevde
Paylaş

Jandarma Bot Komutanlığını tanıtan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Öte, “Jandarma Asayiş Bot Komutanlığının kuruluş amacımız karadan ulaşılamayan koy ve kıyılarda emniyet ve asayiş hizmetlerini yürütmek, karadan ve denize veya aksine intikal eden suç ve suçluları takip etmek, sit alanlarını kontrol etmek, orman yangınlarını ihbar etmek, usulsüz su ürünleri avcılığını önlemek, kaçakçılığın takibini yapmaktır” dedi.

Kayseri'de Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı personelleri, şehir genelindeki tüm sularda 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ediyor. Ekipler, vatandaşların güvenliğini ön planda tutarak sularda yaşanabilecek kazaların önlenmesi için çeşitli önlemler alıyor.

Reklam
Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Kayseri'nin sularında 7/24 görevde

Jandarma Bot Komutanlığını tanıtan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Öte, “ Jandarma Asayiş Bot Komutanlığının kuruluş amacımız karadan ulaşılamayan koy ve kıyılarda emniyet ve asayiş hizmetlerini yürütmek, karadan ve denize veya aksine intikal eden suç ve suçluları takip etmek, sit alanlarını kontrol etmek, orman yangınlarını ihbar etmek, usulsüz su ürünleri avcılığını önlemek, kaçakçılığın takibini yapmaktır. Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı olarak Kayseri ilinde bulunan tüm baraj, göl ve akarsularda görev yapmaktayız. Görev alanlarımız iç sular, akarsu yatakları, kıyı şeritleri, sit alanları, ormanlık bölgeler, ada ve adacıklardır. Bot komutanlığı olarak 4 kişilik bir ekipten oluşmaktayız bot komutanlığı personeli iyi derecede yüzme bilen genel komutanlığımız tarafından verilen kurslarda başarılı olan gönüllü personeller arasından seçilmektedir” ifadelerinde bulundu.

‘BİR GEMİDE BULUNMASI GEREKEN BÜTÜN EKİPMANLAR BOTUMUZDA MEVCUT’

Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Kayseri'nin sularında 7/24 görevde

Jandarma Bot Komutanlığının kullandığı ekipmanlar hakkında bilgiler veren Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Öte, “Jandarma her alanda olduğu gibi ülkemizde bulunan iç sularda da imkanlar el verdiği ölçüde ihbar ve çağrılara müdahale etmektedir. Bot komutanlığı Kayseri ilinde yeni kurulan bir birim olduğu için farklılık teşkil etmektedir vatandaşlarımız da tarafımıza memnuniyetlerini dile getirmektedir. Ekipmanlarımız arasında fiber tabanlı 200 hp gücünde 6 buçuk metre uzunluğunda lastik şişme botumuz, can kurtarıcı yeleğimiz, can simidi ve denizcilikte kullanılan bir gemide bulunması gereken tüm malzemeler mevcuttur” şeklinde konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.