İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Milletvekili Genç: “Akkışla’ya bir itfaiye teşkilatı kurulmalı, bu bir hizmet değil temel ihtiyaç”

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç TBMM’de yaptığı konuşmada: “Vatandaşlarımız ekiplerin ulaşmasını beklerken kendi imkanlarıyla müdahale etmek zorunda kalıyor.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Milletvekili Genç: “Akkışla’ya bir itfaiye teşkilatı kurulmalı, bu bir hizmet değil temel ihtiyaç”
Paylaş

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç TBMM’de yaptığı konuşmada: “Vatandaşlarımız ekiplerin ulaşmasını beklerken kendi imkanlarıyla müdahale etmek zorunda kalıyor. Yangın gibi acil müdahale gerektiren durumlarda bu kabul edilemez bir eksikliktir. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum; Akkışla ilçesine bir itfaiye teşkilatı kurulmalı. Bu bir hizmet değil temel bir ihtiyaç” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda Akkışla’da itfaiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak; “Kayseri’nin Akkışla ilçesinde bir itfaiye teşkilatı bulunmamaktadır. Yangın çıktığında müdahale için Sarıoğlan’dan ekip bekleniyor. Sarıoğlan’dan Akkışla merkezi 17 kilometre, Akkışla’nın Ortaköy Mahallesi'nde ise 40 kilometre uzaklıkta. Bu gecikmelerin bedeli ne yazık ki vatandaşlarımız ödüyor. Geçtiğimiz yıl çıkan bir yangında 40 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetti, tarım arazileri zarar gördü. Vatandaşlarımız ekiplerin ulaşmasını beklerken kendi imkanlarıyla müdahale etmek zorunda kalıyor. Yangın gibi acil müdahale gerektiren durumlarda bu kabul edilemez bir eksikliktir. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum; Akkışla ilçesine bir itfaiye teşkilatı kurulmalı. Bu bir hizmet değil temel bir ihtiyaç” ifadelerini kullandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Akkışla / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.