İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Bahar yaklaşıyor: İkinci cemre suya düştü

Baharın gelişini simgeleyen cemrelerin ikinci aşaması bugün (26-27 Şubat) suya düştü. Geleneksel inanışa göre, su sıcaklıklarının artması bekleniyor.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Bahar yaklaşıyor: İkinci cemre suya düştü
Paylaş

Cemrelerin ikinci aşaması, 26-27 Şubat tarihlerinde suya düşerek, doğanın uyanışını hızlandırmaya devam ediyor. Geleneksel inanışa göre, cemrelerin sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşmesiyle birlikte doğa ısınmaya başlar. Cemrelerin ilki, 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşmüştü. 

Bugün ise cemrenin suya düşmesiyle birlikte su sıcaklıklarının yükselmesi bekleniyor. Bu değişim, özellikle tarım faaliyetleri ve hava durumu üzerinde etkili olabilir. Su sıcaklıklarındaki artış, ekosistemdeki canlılar üzerinde de önemli bir etki yaratabilir.

Reklam

Baharın habercisi olarak kabul edilen cemrelerin son aşaması ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek. Bu tarihten itibaren hava sıcaklıklarında belirgin bir yükselme bekleniyor.

Vatandaşlar, cemrelerin düşmesiyle birlikte sıcak günlerin yaklaştığına dair umutlarını pekiştiriyor. Baharın gelmesiyle birlikte doğa yeniden canlanacak ve insanlar daha sıcak günlere adım atmış olacak.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.