Yücel, “Suriyeli sığınmacılar Kayseri’deki kültürü değiştirdi”
İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kazım Yücel: “Suriyeliler Kayseri’nin belki de çok ciddi bir yarası. Bir anda Kayseri’ye gelişleriyle Kayseri’deki kültürü değiştirdiler” dedi.
İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kazım Yücel: “Suriyeliler Kayseri’nin belki de çok ciddi bir yarası. Bir anda Kayseri’ye gelişleriyle Kayseri’deki kültürü değiştirdiler” dedi.
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Kazım Yücel Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri Ramazan Özel’ programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kazım Yücel, “Suriyeliler Kayseri’nin belki de çok ciddi bir yarası. Bir anda Kayseri’ye gelişleriyle Kayseri’deki kültürü değiştirdiler. Kayseri’deki ev kiralarını neredeyse yüzde 100 artırdılar. Kayseri kendine yetmez pozisyona geldi. Kültürel açıdan ahlakımız değişti. Eski ramazanlar böyle miydi? Bir kültürümüz var bir milliyetçiliğimiz var. Türk toplumunu bu kadar kolay istila edilmesine rıza göstermiyorum. 10 milyonun üzerinde dış güçlerden birileri geldi. Bugün Suriye’de savaş dindi deniliyor. Suriyeliler topraklarına gitmeli. Bu süreç yine kazan kazan politikasıyla Abdullah Öcalan canisinin üzerine sanki bir kurtarıcı gibi mal edilmesini partim eshefle karşılıyor ve kınıyor. Biz 30-50 bin devlet mensubumuzu şehit verdik. Bugün bu insanlardan kurtuluş beklemek için kendimi sınıflandırmak istemiyorum. Sanki ortada bir PKK gücü varmış gibi bir heyet kuruldu bir imralıya bir takım partilere dönüş sağlayarak, büyük bir görev üstlenmiş havasında kamuoyuna anlatıldı. PKK denilen lanet örgüt PYD oldu. Bu açıklamada Abdullah Öcalan canisinin PYD’de silahlarını bıraksın dediğini duymuyorum. PKK denilen bir örgüt kalmadı. Bunların hepsi PYD oldu. PYD de Suriye içerisinde bir özerklik peşinde” ifadelerini kullandı.





