İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

DEM Parti'li Gergerlioğlu, terör örgütü PKK'nın 11 Temmuz'da silah bırakacağını söyledi

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "PKK, 11 Temmuz Cuma günü Irak'ın Süleymaniye kentinde silah bırakacak." dedi.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
DEM Parti'li Gergerlioğlu, terör örgütü PKK'nın 11 Temmuz'da silah bırakacağını söyledi
Paylaş

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de gelecek günlerde önemli bir sürecin başlangıcının yaşanacağını kaydetti.

"PKK, 11 Temmuz Cuma günü Irak'ın Süleymaniye kentinde silah bırakacak" ifadesini kullanan Gergerlioğlu, bunun, önemli ve tarihi bir gün olacağını söyledi. Gergerlioğlu, "Sürecin yürümesi için bir önemli adım atılacak. Töreni yüzlerce gazeteci, sivil toplum aktivisti takip edecek; dünyanın gözü burada olacak." sözlerini sarf etti.

Reklam

DEM Parti'li Gergerlioğlu, terör örgütünün silah bırakma sürecinin ardından vakit kaybetmeden TBMM'de kurulması planlanan komisyonun çalışmalarına başlamasını beklediklerini dile getirdi.
Terör örgütü PKK bugün (11 Temmuz) silah bırakmaya başlayacak.

PKK'nın Silah Bırakma Sürecinde Tarihi Gün: Sembolik Tören Bu Sabah Yapılıyor

İlgili Haberler

Terör örgütü PKK'nın silah bırakma sürecinde kritik bir eşiğe daha gelindi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan arasında karşılıklı çağrılarla başlatılan süreçte, bu sabah Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırları içinde sembolik bir silah bırakma töreni gerçekleştiriliyor.

Törenin güvenlik gerekçesiyle yeri gizli tutulurken, bölgeye davet edilen sınırlı sayıdaki gazetecinin yanlarında cep telefonu dahil hiçbir elektronik cihaz bulundurmalarına izin verilmedi. Törenin detayları büyük bir titizlikle saklanıyor.

Reklam

PKK, 11 Temmuz’da Süleymaniye’de Sembolik Törenle Silah Bırakıyor

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta İmralı Adası’ndan yaptığı çağrının ardından örgüt içerisinde başlatılan değerlendirme süreci tamamlandı. PKK, 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği kongrede fesih ve silah bırakma kararı aldı.

Bu kapsamda örgüt, yaptığı yazılı açıklamayla bir grup mensubunun 11 Temmuz günü Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Süleymaniye kentinde düzenlenecek sembolik bir törenle silah bırakacağını duyurdu.

DEM Parti'den Silah Bırakma Törenine İlişkin Açıklama: Görüntüler Belirli Saatlerde Yayınlanacak

PKK'nın silah bırakma sürecine ilişkin olarak 11 Temmuz’da Süleymaniye’de düzenlenecek tören öncesi, DEM Parti tarafından kamuoyuna bilgilendirme yapıldı. Yapılan açıklamada, “11 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan ‘Barış ve Demokratik Toplum’ grubunun silahların imha edilmesine ilişkin açıklamasının görüntüleri, saat 11.45 ile 14.00 arasında yayınlanacaktır” ifadelerine yer verildi.


30 ARAÇLIK KONVOY
Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanlarının da olduğu heyet, tören için Süleymaniye kırsalında hazırlanan alana yaklaşık 30 araçlık konvoyla ilerliyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.