İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

“Hiçbir yapay güç yer kabuğunun kırılma mekaniğini kontrol edemez”

AFAD tarafından doğru bilinen yanlışlar serisinde ‘Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor’ iddiası açıklandı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
“Hiçbir yapay güç yer kabuğunun kırılma mekaniğini kontrol edemez”
Paylaş

AFAD tarafından doğru bilinen yanlışlar serisinde ‘Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor’ iddiası açıklandı. Bu kapsamda Prof. Dr. Bülent Oruç, “Yer kabuğu sürekli hareket halindedir. Hareket eden yer kabuğunun üzerinde ise tektonik gerilmeler birikir. Biriken enerji faylanmalarla açığa çıktığında bu sefer depremler meydana gelir. Bu durumda depremler yer kabuğunun doğal sarsıntıları olarak ortaya çıkarlar. Hiçbir yapay güç yer kabuğunun kırılma mekaniğini kontrol edemez” açıklamasında bulundu.

AFAD tarafından doğru bilinen yanlışlar serisinde ele alınan ‘Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor’ iddiası ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bu kapsamda Prof. Dr. Bülent Oruç, “Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor doğru bilinen bir yanlıştır. Bu tamamen komplo teorisidir. Komplo teorilerinin bilimde yeri yoktur. Yer kabuğu sürekli hareket halindedir. Hareket eden yer kabuğunun üzerinde ise tektonik gerilmeler birikir. Biriken enerji faylanmalarla açığa çıktığında bu sefer depremler meydana gelir. Bu durumda depremler yer kabuğunun doğal sarsıntıları olarak ortaya çıkarlar. Hiçbir yapay güç yer kabuğunun kırılma mekaniğini kontrol edemez” açıklamasını yaptı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.