“Hiçbir yapay güç yer kabuğunun kırılma mekaniğini kontrol edemez”
AFAD tarafından doğru bilinen yanlışlar serisinde ‘Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor’ iddiası açıklandı.
AFAD tarafından doğru bilinen yanlışlar serisinde ‘Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor’ iddiası açıklandı. Bu kapsamda Prof. Dr. Bülent Oruç, “Yer kabuğu sürekli hareket halindedir. Hareket eden yer kabuğunun üzerinde ise tektonik gerilmeler birikir. Biriken enerji faylanmalarla açığa çıktığında bu sefer depremler meydana gelir. Bu durumda depremler yer kabuğunun doğal sarsıntıları olarak ortaya çıkarlar. Hiçbir yapay güç yer kabuğunun kırılma mekaniğini kontrol edemez” açıklamasında bulundu.
AFAD tarafından doğru bilinen yanlışlar serisinde ele alınan ‘Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor’ iddiası ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bu kapsamda Prof. Dr. Bülent Oruç, “Türkiye’deki depremler gizli silahlarla yapay olarak oluşturuluyor doğru bilinen bir yanlıştır. Bu tamamen komplo teorisidir. Komplo teorilerinin bilimde yeri yoktur. Yer kabuğu sürekli hareket halindedir. Hareket eden yer kabuğunun üzerinde ise tektonik gerilmeler birikir. Biriken enerji faylanmalarla açığa çıktığında bu sefer depremler meydana gelir. Bu durumda depremler yer kabuğunun doğal sarsıntıları olarak ortaya çıkarlar. Hiçbir yapay güç yer kabuğunun kırılma mekaniğini kontrol edemez” açıklamasını yaptı.





