Eşini maket bıçağı yaralayan sanık: Şuurumu kaybettim
Kayseri’de o tarihte evli olduğu M.K.’yi maket bıçağı ile yaralayan A.C., “M.K., ‘Uzaklaştırma kararı aldın, senin burada ne işin var’ dedi. Bunun üzerine şuurumu kaybettim” dedi.
Kayseri’de o tarihte evli olduğu M.K.’yi maket bıçağı ile yaralayan A.C., “M.K., ‘Uzaklaştırma kararı aldın, senin burada ne işin var’ dedi. Bunun üzerine şuurumu kaybettim” dedi.
Olay Mayıs ayında meydana geldi. İddiaya göre A.C. o tarihte evli olduğu M.K.’nın yaşadığı eve balkondan girerek yaraladı. A.C. hakkında ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık A.C. ve boşandığı eşi müşteki M.K. ile taraf avukatları katıldı. Mahkemede söz alan tutuklu sanık A.C., “OIay günü evin balkonundan torunumun telefonunu almak için eve girdim. Evde kimse yoktu. Mutfağa gittikten sonra yatak odasına gittim. M.K. odaya girdi. ‘Uzaklaştırma kararı aldın, senin burada ne işin var’ dedi. Bunun üzerine şuurumu kaybettim. İş nedeniyle yanımda bulundurduğum maket bıçağını M.K.’ye salladım. pişmanım” dedi. Müşteki M.K. ise, “O zamanki eşim olan A.C. bana ile ağabeyime hakaret ve tehditleri için uzaklaştırma kararı aldırmıştım. Ağabeyimin evinden kendi evime dönmüştüm. Yatak odasında bir karartı gördüm. A.C. kafamı kollarının arasına alarak boyun ve yüzümü kesti. Alt katta bulunan gelinime semimi duyurmak istedim. A.C. beni içeri doğru çekerek, kesmeye devam etti. Bıçağın düşmesini fırsat bilerek elinden kurtuldum ve gelinime sığındım. Elinden kurtulmasaydım beni öldürecekti. Şikayetçiyim” dedi. Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.





