Anadolu Koleji Fen Lisesi Müdürü Doğan: “Tatil, eksikleri tamamlama fırsatı”
Anadolu Koleji Fen Lisesi Okul Müdürü Mücahit Doğan, “Öğrencilerimize ilerleyen eğitim süreçlerinde başarılar diliyorum. Öğrencilere tatilde bol bol dinlenmelerini; telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri cihazlardan fazlasıyla uzak durmalarını, konu tekrarı yapmalarını ve test çözmelerini tavsiye ediyorum.
Anadolu Koleji Fen Lisesi Okul Müdürü Mücahit Doğan, “Öğrencilerimize ilerleyen eğitim süreçlerinde başarılar diliyorum. Öğrencilere tatilde bol bol dinlenmelerini; telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri cihazlardan fazlasıyla uzak durmalarını, konu tekrarı yapmalarını ve test çözmelerini tavsiye ediyorum. Eğitim süreci boyunca öğrencilerimizin mutlaka eksiklikleri olmuştur. Bu eksikleri tamamlamaları için gerekli tekrarları yapmaları gerekiyor. Bu tekrarların, çocukların gelişim süreci açısından çok değerli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Karne dağıtım töreni sonrası konuşan Anadolu Koleji Fen Lisesi Okul Müdürü Mücahit Doğan, “Evet, güzel bir dönem tamamlanmış oldu ve öğrencilerimiz karne heyecanını yaşadılar. Ancak eğitim, doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreçtir. Bu aldığımız karnelerin de bizim için bu süreçte birer durak sayıldığını düşünüyorum. Öğrencilerimize ilerleyen eğitim süreçlerinde başarılar diliyorum. Öğrencilere tatilde bol bol dinlenmelerini; telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri cihazlardan fazlasıyla uzak durmalarını, konu tekrarı yapmalarını ve test çözmelerini tavsiye ediyorum. Eğitim süreci boyunca öğrencilerimizin mutlaka eksiklikleri olmuştur. Bu eksikleri tamamlamaları için gerekli tekrarları yapmaları gerekiyor. Bu tekrarların, çocukların gelişim süreci açısından çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bir konu ne kadar çok tekrar edilirse o kadar faydalı olur. Nitekim atalarımız, "Et-tekraru ahsen velev kane yüz seksen" (Yüz seksen kere de olsa tekrar etmek en güzelidir) demiştir. Ne kadar çok tekrar yapılırsa o kadar iyi olacağı kanaatindeyim. Eğitimin bir süreç olduğunu az önce de belirtmiştim. Bu süreci iyi değerlendirmek için öğrencinin her zaman derslerine ve araştırmaya yönelmesi gerekir. 15 tatil; öğrencinin kültürel, fiziksel ve sportif aktiviteler için fazlasıyla zaman bulabileceği iyi bir dönemdir” ifadelerinde bulundu.





