KESOB’ta seçim heyecanı: 2 aday başkanlık için yarışıyor
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KESOB) Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Şeyhi Odakır ve Kayseri Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Hayrullah Şahin, başkanlık için yarışıyor.
Bir davet salonunda yapılan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KESOB) Olağan Genel Kurulu’nda 326 delege oy kullanacak.
Genel Kurulda açıklamalarda bulunan mevcut başkan ve başkan adayı Şeyhi Odakır, “Bizim amacımız esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet etmek. 4 yıl boyunca Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nde güzel projeler geliştirdik. Benim yapım ve karakterim koşturmaya elverişli. Daha öncesine gidersek Oto Sanatkarlar Odası’nda önemli işler yaptık. Buraya geldikten sonrada Şehir Hastanesi bölgesinde arsalarını aldığımız konut projelerine başlayacağız. Diğer yandan elektrikli ve hibrit araçların eğitimi ile ilgili bir projemiz var. Hem eğitim vereceğim hem de tamir, bakımını yapacağız. Bizim içinde önemli olan konulardan birisi de hizmet binası. Sizlerin de bildiği gibi Şeker Fabrikası’nın hemen oraya esnaf ve sanatkarlara yakışan bir hizmet binası yapıyoruz. Çünkü bizim esnaf ve sanatkarımıza yakışır orası. Şehrimizde yaklaşık 50 bin esnaf ve sanatkarımız var. Burada şehirdeki en büyük sivil toplum kuruluşundan biriyiz. Yani bir Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası’nın binası varsa Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin neden olmasın dedik. Çok şükür arsasını aldık. Bu yılın sonuna da inşallah inşaatını bitireceğiz. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Diğer başkan adayı Hayrullah Şahin ise, “Öncelikle esnafımıza ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu bir yarıştır; her an kazanmak da var, kaybetmek de. Yalnız, sadece şu bir üzücü olay ki; bizim Birlik Başkanı olan arkadaşımız Şeyhi Odakır, seçim esnasında birlikte hiçbir hizmet yapmadığı hâlde, kendi odasında yaptığı hizmetleri sergilemeye çalıştı. Tabii ki biz de burada onlara karşı çıktık. 'Ya,' dedik ki; 'senin burası odanın seçimi değil. Burası, her ne kadar da olsa, burası birlik seçimi. Birliğe ne yaptın?' Dört yıl zarfında bizlere verdiğin sözleri yerine getiremedin. Eğer sen verdiğin sözleri yerine getirebilseydin zaten biz aday olmazdık, adaya da gerek yoktu. Şimdi kendisine ait bir tane saray yapmış. Yazık, günah ya! Ben ilçeye gittim. Pınarbaşılıyım. Pınarbaşı İlçe Odası’na gittim, samimiyetle söylüyorum; oturacak sandalyesi yok ya! Buradaki Bisikletçiler Odası’nın küçük bir banyo kadar bir yeri vardı; orayı dahi 130 bin lira borcundan dolayı adamın odasını ellerinden aldılar” diye konuştu.





