İçeriğe geç
11 Ekim 2026, Pazar

Talas’taki 7/24 Kütüphane meclis gündeminde

Talas’ta faaliyet gösteren kütüphanenin mülkiyetinin Talas Belediyesi’nde olması gerektiğini ifade eden MHP Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Orhan Say, “Şu andaki Talas’taki kütüphane çok güzel çalışıyor ancak orası kiralık. Biz de hep baştan itibaren mülkiyeti belediyeye ait bir yer olmasını istiyorduk.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Talas’taki 7/24 Kütüphane meclis gündeminde
Paylaş

Burada tam kütüphane olacak güzel bir yer. Bu şekilde biz karar almıştık; şimdi İmar Komisyonu reddetmiş bu kararı, daha doğrusu Vakıflar'ın isteği üzerine” dedi.

MHP Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Orhan Say, Talas’ta faaliyet gösteren kütüphanenin Talas Belediyesi mülkiyetine geçmesi için oluşturulan talebin İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedilmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Reklam

Büyükşehir Belediyesi Şubat Meclis Toplantısı’nda konuya ilişkin söz alan MHP’li Say, söz konusu kararın yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulunarak; “Şu anda Talas’taki kütüphane çok güzel çalışıyor ancak orası kiralık. Biz de hep baştan itibaren mülkiyeti belediyeye ait bir yer olmasını istiyorduk. Burada tam kütüphane olacak güzel bir yer. Bu şekilde biz karar almıştık; şimdi İmar Komisyonu reddetmiş bu kararı, daha doğrusu Vakıflar'ın isteği üzerine. Aslında Vakıflar'ı şöyle ikna etmek mümkün: Belki biraz küçülüyor ticaret alanı ancak orada bir kütüphanenin olmasıyla bu ticaret yerinin çok daha kıymetli olacağını düşünüyorum. O yüzden bunu acaba bir daha görüşsek mi? Çünkü tüm meclisin bu konuda bu şekilde bir karar vermesiyle oluştu ve herkes benimsedi, herkes de sevmişti işin açıkçası. Kütüphane konusunu çözmüştük o dönem." ifadelerini kullandı.

İlgili gündem maddesi meclis üyelerinin görüşlerini bildirmesinin ardından geri çekilerek yeniden görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Talas / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.