İçeriğe geç
17 Ekim 2026, Cumartesi

’15 yaşından küçük çocuklara sosyal ağ sağlayıcıların, hizmet sunmalarını engelleyecek bir düzenlemenin yapılması’ teklifi TBMM’ye sunuldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sunduklarını açıkladı.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
’15 yaşından küçük çocuklara sosyal ağ sağlayıcıların, hizmet sunmalarını engelleyecek bir düzenlemenin yapılması’ teklifi TBMM’ye sunuldu
Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sunduklarını açıkladı. Sunulan kanun teklifinde ise; “Sosyal ağ sağlayıcıların, 15 yaşından küçük çocuklara hizmet sunmalarını engelleyecek bir düzenlemenin yapılması, bu kuralın uygulanması için platformlara gerekli tedbirleri alma yükümlülüğünün getirilmesi. Sosyal ağ sağlayıcıların, 15 yaş üstü çocuklara yaşlarına uygun içerikler sunmaya yönelik tedbirler almakla yükümlü olması” maddeleri yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduklarını açıkladı. Sunulan kanun teklifinin maddeleri ise şu şekilde: “Kamu ve özel sektörde çalışan tüm anneler için doğum izni süresinin 16 haftadan 24 haftaya uzatılması. Özel sektör çalışanlarının babalık izninin kamuda olduğu gibi 5 günden 10 güne çıkartılması. Koruyucu ailelere yönelik olarak 10 gün izin hakkı tanınması. Çocukların yoğun bulunduğu alanlarda (kreş, anaokulu, servis, vs...) çocuğa karşı suçlardan hüküm giymiş kişilerin çalışmasının önüne geçilmesi. Devlet korumasında yetişen gençlerin atanma koşullarının değiştirilmesi.

Reklam

Sosyal hizmet kuruluşlarında güvenlik ve denetimin artırılması, tasfiye süreçlerinin düzenlenmesi. Sosyal ağ sağlayıcıların, 15 yaşından küçük çocuklara hizmet sunmalarını engelleyecek bir düzenlemenin yapılması, bu kuralın uygulanması için platformlara gerekli tedbirleri alma yükümlülüğünün getirilmesi. Sosyal ağ sağlayıcıların, 15 yaş üstü çocuklara yaşlarına uygun içerikler sunmaya yönelik tedbirler almakla yükümlü olması. Ebeveynlerin çocuklarının sosyal medya kullanımını kontrol edebilmesi için ebeveyn denetim araçlarının sunulması. Darülaceze'nin hizmetlerinin tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması.”

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Kayseri haberlerini Google Haberler'de takip edin

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tüm Kayseri haberleri →

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.