İçeriğe geç
17 Ekim 2026, Cumartesi

TÜRK-İŞ "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın mart ayı sonuçlarını açıkladı

TÜRK-İŞ, martta 4 kişilik aile için "açlık sınırı"nı 32 bin 793 lira, "yoksulluk sınırı"nı 106 bin 817 lira olarak hesapladı.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
TÜRK-İŞ "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın mart ayı sonuçlarını açıkladı
Paylaş

TÜRK-İŞ'in, çalışanların geçim şartlarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Mart 2026 sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, martta Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 32 bin 793 lira oldu.

Reklam

Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 106 bin 817 lira olarak hesaplandı.

Bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 42 bin 585 lira oldu.

İlgili Haberler

- Kuzu etinin kilogram fiyatı arttı

Araştırmaya göre, süt, yoğurt ve peynir ürünlerinin fiyatında bu ay değişiklik olmadı.

Reklam

Kıyma ve kuşbaşı etin kilogram fiyatı bu ay aynı kaldı, geçen ay bir miktar gerileyen kuzu etinin kilogram fiyatı arttı.

Tavuk etinin kilogram fiyatı yükseldi, balık fiyatları bir miktar geriledi.

Yumurta fiyatında dalgalanma devam ediyor. Bakliyat ürünlerinin fiyatlarında ise bir miktar artış tespit edildi.

Sebzenin ortalama kilogram fiyatı 132,21 lira, meyvenin ortalama kilogram fiyatı 97,50 lira oldu.

- Makarna ve un fiyatlarında artış

Pirinç ve bulgur fiyatlarında bir miktar azalma, makarna ve un fiyatlarında ise artış belirlendi.

Ayçiçek yağının kilogram fiyatı değişmedi, tereyağı ve margarin fiyatlarında sınırlı bir artış oldu. Zeytinyağı fiyatı bir miktar geriledi.

Bazı marketlerde çay fiyatlarının azaltıldığı görüldü.

Bal ve pekmezin fiyatları aynı kaldı, reçelin fiyatı arttı, şekerin fiyatı azaldı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Kayseri haberlerini Google Haberler'de takip edin

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tüm Kayseri haberleri →

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.