İçeriğe geç
17 Ekim 2026, Cumartesi

YRP'li Özcan'dan Okandan'a ''nezaket'' yanıtı

Kayseri’de son dönemde yaşanan istifalarla gündeme gelen Yeniden Refah Partisi’nde tartışmalar sürüyor. AK Parti’ye geçen 4 Kocasinan Belediye Meclis Üyesi üzerinden başlayan polemikte, bu kez YRP Kayseri İl Başkanı Ali Özcan’dan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan’a yanıt geldi.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
YRP'li Özcan'dan Okandan'a ''nezaket'' yanıtı
Paylaş

Kayseri’de son dönemde yaşanan istifalarla gündeme gelen Yeniden Refah Partisi’nde tartışmalar sürüyor. AK Parti’ye geçen 4 Kocasinan Belediye Meclis Üyesi üzerinden başlayan polemikte, bu kez YRP Kayseri İl Başkanı Ali Özcan’dan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan’a yanıt geldi.
Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada siyasette nezaket ve üslup tartışmalarına değinerek, ‘’Kıymetli mevkidaşım, siyasette edep ve nezaket dersi vermeden önce, son 25 yılda hakim kılınan siyasi üslubun samimi bir muhasebesi yapılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.
Milli Görüş geleneğinin nezaketi yalnızca sözle değil, duruşuyla da temsil ettiğini belirten Özcan, ‘’Erbakan denince akla nezaket, siyaset denince akla Erbakan gelir. Milli Görüş geleneği bu ahlakı lafla değil, duruşuyla temsil etmiştir’’ dedi.
Özcan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
‘’ Yeniden Refah Partisi olarak bizler, saygı sınırlarını koruyan ancak hakikati söylemekten çekinmeyen bir anlayışın temsilcisiyiz. Milletimizin gerçek gündemi emeklinin, işçinin, çiftçinin ve esnafın geçim mücadelesidir. Bu gündemi gölgeleyen açıklamaları siyasi nezaketten önce siyasi sorumluluk açısından talihsiz buluyoruz.’’
Ne olmuştu?
YRP’li Bülent Osman Osmanağaoğlu, partisinden ayrılarak AK Parti’ye geçen 4 meclis üyesine yönelik sert ifadeler kullanmıştı. Osmanağaoğlu açıklamasında, ‘’Bunların yaptıkları şey siyasi falan değildir, terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. Cehenneme kadar yolunuz var'' şeklinde konuşmuştu. Bu sözlerin ardından AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan da açıklama yaparak, ‘’Siyasette esas olan hakaret değil hizmet ve nezakettir. Biz kızgınlıkla değil duruşumuzla cevap veririz.Milletimiz kimin birliğe ve beraberliğe davet ettiğini kimin öfke diliyle konuştuğunu görür ve ona göre takdir eder.Haddini bilip kin kusarken bile edep gerekir. Yorum da karar da milletimizindir’’ ifadelerini kullanmıştı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kocasinan / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Kayseri haberlerini Google Haberler'de takip edin

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tüm Kayseri haberleri →

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.