İçeriğe geç
11 Ekim 2026, Pazar

Güneş enerjisinde yılın en yüksek günlük üretimi gerçekleşti

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) verilerine göre, 15 Haziran 2026’da Türkiye’de günlük bazda toplam 972 bin 52 megavatsaat elektrik üretildi. Bu üretimde güneş enerjisi santralleri, yılın en yüksek günlük üretim seviyesine ulaştı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Güneş enerjisinde yılın en yüksek günlük üretimi gerçekleşti
Paylaş

15 Haziran’daki elektrik üretiminde ilk sırayı %25,7 pay ile barajlı hidroelektrik santralleri aldı. Güneş enerjisi santralleri %19 pay ile ikinci sırada yer alırken, ithal kömür santralleri %11,5 pay ile üçüncü sırayı oluşturdu.
Bu dağılımla birlikte güneş santrallerinden elde edilen günlük elektrik üretimi 184 bin 466 megavatsaat olarak kayıtlara geçti ve bu değer yılın en yüksek seviyesi oldu.
Ülke genelinde 15 Haziran’da toplam elektrik tüketimi 966 bin 812 megavatsaat olarak gerçekleşti. Gün içindeki tüketim seyrinde ise şu veriler kaydedildi:
En yüksek tüketim: Saat 15:00’te 46 bin 919 megavatsaat
En düşük tüketim: Saat 06.00’da 30 bin 427 megavatsaat
Belirtilen tarihte gerçekleştirilen elektrik ticaretinde ihracat miktarı, ithalat miktarını geçti. Türkiye, 15 Haziran’da 8 bin 159 megavatsaat elektrik ihracatı yaparken, aynı gün yapılan elektrik ithalatı 2 bin 785 megavatsaat oldu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.