İçeriğe geç
11 Ekim 2026, Pazar

Gişelere Veda! Dur-Kalk Dönemi Sona Eriyor

Otoyollarda sürücüleri yakından ilgilendiren yeni dönem başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda klasik ücret toplama gişeleri kaldırılıyor Serbest Geçiş Sistemi’ne geçiş başlatılıyor.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Gişelere Veda! Dur-Kalk Dönemi Sona Eriyor
Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı açılamasında KGM tarafından işletilen otoyollarda toplam 106 ücret toplama istasyonu bulunuyor. Bunların 35’i Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüştürüldü.

2026 yılı içerisinde Akıncı’nın yanı sıra Adapazarı, Sultanbeyli, Gerede ve Kandıra istasyonları da SGS sistemine dahil olacak.

Reklam

Dönüşüm çalışmaları yıl sonuna kadar devam edecek. Çeşme, Kaynaşlı, İskenderun, Adana ,Doğu, Adana , Mersin, Eminlik ve Suruç ücret toplama istasyonlarında da SGS geçilmesi yönünde planlamalar mevcut.

Böylece sistemin kullanıldığı istasyon sayısı 43’e çıkmış olacak. Uygulanacak ola yeni sistemde sürücüler gişe önünde durmak, hızını düşürmek ve beklemek zorunda kalmayacak. Geçiş ücretleri HGS hesapları üzerinden otomatik olarak tahsil edilecek.

İlgili Haberler

Sistem sayesinde gişe önlerinde oluşan kuyrukların azaltılması, trafik akışının kesintisiz ilerlemesi dur-kalkakların azalmasıyla yakıt tüketimi ve karbon salınımının azaltılması hedefleniyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.