200 Bin Kişinin ABD Vizesi İptal Edilecek
ABD yönetimi uzun bir süre önce ülkeye sığınma başvurusunda bulunan veya hali hazır da sığınma sürecinde olan yaklaşık 200 bin yabancının iş ve turizm vizelerini iptal etmeye hazırlandıkları iddia edildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2016 ile 2026 arasında verilen ve vize sahipleri sığınma talebinde bulunan şu anda sığınma talebi sürecinde olan yaklaşık 200 bin yabancının B1 ve B2 vizelerini iptal etmeyi planladığı bildirildi. Associated Press’in (AP) elde ettiği Dışişleri Bakanlığı’nın belgeleri ve konu hakkında bilgi sahibi iki yetkilinin aktardıklarına göre söz konusu iptal işleminin önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi hedefleniyor.
AP’nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı 2016 ile 2026 yılları arasındaki verilen bu sahipleri sığınma talebinde bulunan veya sığınma sürecinde olan yaklaşık 200 bin yabancının iş ve turizm vizelerini iptal etmeye hazırlanmakta. Bu kapsamda B1 (iş sehayati) ve B2 (turizm, aile ziyareti ve tıbbi bakım) vizeleri hedef alınmakta.
Yetkililer olası iptal durumunda muhatapların derhal sınır dışı edilmeyeceğini iade ederek şu anda sığınma başvurusu beklemede olanların çoğunun yeniden sınıflandırılacağını ancak iş veya turizm amaçlı seyahat edenler olarak statülerini kaybedeceklerini de belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tommy Pigott AP’ yaptığı açıklamada, “ ABD’ye kısa süreli ziyaretçi olduklarını iddia ederek gelen ancak daha sonra kalıcı olarak burada kalmak için sığınma başvurusu yapan yabancıların göçmen kategorisinde olmayan vizelerini tespit etmek ve iptal etmek için İç Güvenlik Bakanlığı ile koordinasyon halindeyiz” ifadesini kullandı.
Kayseri haberlerini Google Haberler'de takip edin





