Kayseri’deki Depremde Ezber Bozan Detay! 'Sarız Değil, O Fay Kırılırsa...
Kayseri'de üst üste meydana gelen sarsıntılar sonrasında Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen açıklamalarda bulundu.
Kayseri’deki Depremde Ezber Bozan Detay! 'Sarız Değil, O Fay Kırılırsa...
Pınarbaşı’ndaki 4,1’lik Sarsıntı Sadece Başlangıç mı? '5,3’e Kadar Yolu Var
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’den Kayseri Depremi Açıklaması: 5 Kilometrelik Bağımsız Fay Uyarısı
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde üst üste meydana gelen depremlerin ardından ve en son yaşanan 4.1’lik sarsıntıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bölgedeki fay yapılanmasına ilişkin uyarılarda bulundu. Evsen, sarsıntının sanılanın aksine Sarız Fayı’nda değil, 5,3 büyüklüğüne sahip bir hat üzerinde gerçekleştiğini belirtti.
İlgili Haberler
AFAD’ın verilerine göre 26 Ağustos 2026 Salı günü sabahı saat 09.53’te Pınarbaşı merkezli kayıt edilen 4,1 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki fay hatlarını yeniden gündem maddesi haline getirdi. Yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı ve herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı.
Deprem sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden kritik detaylar paylaşan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, halkın yanlış bildiği noktaya vurgu yaparak, “Yukarıborandere odaklı olan bu depremin Sarız Fayı ile bir bağlantısı bulunmuyor, tamamen bağımsız bir sismik olay niteliği taşıyor” dedi.
"Sarız Fayı Değil, 5 Kilometrelik Bağımsız Hat"
26 Ağustos tarihinde yaşanan sarsıntının Yukarıborandere ile Aşağıborandere arasına uzanan 5 kilometrelik lokal bir fay hattı ile bağlantısı olduğunu aktaran Evsen, hattın risk taşıdığını belirtti.
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“26/8/2026 günü saat 09:53'de 4,1 Mw büyüklüğünde Yukarıborandere, Pınarbaşı, Kayseri'de olan deprem bağımsız bir deprem olup, Sarız Fayı üzerinde değildir. 5 Km uzunluğunda olduğu öngörülen deprem 5,-5,30 Mw büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeli vardır. Geçmiş olsun” dedi.
Kayseri haberlerini Google Haberler'de takip edin





