İçeriğe geç
17 Ekim 2026, Cumartesi

Kayseri’de 2,08 Milyarlık Elektrik Projesi İçin Halk Toplanacak!

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi ile Konya’nın Ereğli ilçesi arasında kurulması planlanan 400 kV Selvili-Yeşilhisar Elektrik Enerjisi İletim Hattı Projesi için ÇED süreci başladı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Kayseri’de 2,08 Milyarlık Elektrik Projesi İçin Halk Toplanacak!
Paylaş

Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan projenin yaklaşık maliyeti 2 milyar 78 milyon 216 bin 258 lira olarak açıklandı.

Proje kapsamında, Konya’nın Ereğli ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden Selvili Trafo merkezi ile Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesindeki mevut Yeşilhisar Trafo Merkezi arasında 400 KV elektrik iletim hattı tesis edilmesi ve işletilmesi planlanıyor.

Reklam

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında proje dosyası halkın görüşüne açıldı. Projeye ilişkin bilgi almak, görüş ve önerileri iletmek isteyen vatandaşlar, ÇED Başvuru Dosyasını Bakanlık merkezinde veya Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde inceleyebilecek.

Vatandaşlar, belirlenen takvim içerisinde proje hakkındaki görüşlerini Bakanlığa veya Valiliğe iletebilecek.

İlgili Haberler

Proje hakkında bölge halkını bilgilendirmek ve görüşlerini almak amacıyla 8 Ekim 2026 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Toplantının yapılacağı yer saat bilgisi, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ile Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından duyurulacak.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Yeşilhisar / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Kayseri haberlerini Google Haberler'de takip edin

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tüm Kayseri haberleri →

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.