İçeriğe geç
12 Ekim 2026, Pazartesi

Milletvekili Cıngı, “Meslek liselerimizi hak ettiği yere taşıyacağız”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Meslek liselerimizi hak ettiği yere, ülkemizin ihtiyacı olan insan kaynağını üreten bir eğitim yuvasına tekrar dönüştürmek için de azami çabayı göstermeye gayret edeceğiz” dedi.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Paylaş

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Erasmus Mesleki Eğitim Faaliyet Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, okul müdürleri, danışman öğrentmenler ve öğrenciler katıldı. Yurt dışında gördükleri stajlarından geri dönen öğrenciler, Milletvekili Cıngı’ya deneyimlerini paylaştı.

Toplantı sonrası konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Türkiye’nin ihtiyacı olan meslek liselerinin yeniden hak ettiği yere gelmesi için çaba göstermeye gayret ettiklerini belirtti. Milletvekili Cıngı, “Mesleki eğitim ülkemizin geleceği şiarıyla özellikle şehrimizdeki mesleki eğitim gören öğrencilerimizi daha iyi yetişmek, daha farklı kültürlere vakıf olmak, daha global bir zihniyete sahip olmak üzere yurt dışına staja göndermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber bir çaba içerisine girmiştik.

Reklam

Parti parti öğrencilerimizi gönderdik. Ağırlığı Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde; otomotivden elektrik-elektroniğe, bilişimden gıda teknolojilerine, kız meslek lisesine varıncaya kadar sadece Kayseri merkezde değil, aynı zamanda ilçelerimizden gelen başarılı öğrencilerimiz 2 haftalık, 3 haftalık, 1 aylık staj eğitimlerine gittiler ve geldiler. Bugün de yine öğrencilerimizle ve onlara refakat eden öğretmenlerimizle bir araya gelip orada yaşadıkları tecrübelerini, karşılaştıkları zorlukları paylaşmaları için bir ortam oluşturduk.

Edindiğimiz intiba; hiçbir sıkıntı yaşamadan, radikal bir problem görmeden öğrencilerimiz stajlarını büyük bir keyifle yapıp geldiler ve hepsinin de 'En büyük sıkıntımız şu anda orayı çok özlüyoruz' diye bu düşüncelerini edinme fırsatımız oldu. Kaynakçımız orada farklı kaynak metotlarını öğrendiğini, otomotiv sektöründe motorlu araçlar bölümünde okuyan kardeşlerimiz Alman markalarının şanzıman ve motor gibi önemli tecrübe edindiklerini söylediler.

İlgili Haberler

Bilişim sektöründeki öğrencilerimiz orada grafik tasarım, karekod gibi işletmelere faydalı işler yaptıklarını söylediler. Dolayısıyla her biri yeni bir tecrübeyle, yeni bir metot öğrenerek ülkemize dönmüş bulundular. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz bu yurt dışı staj programımız bu sene için başarıyla neticelendi diyebiliriz rahatlıkla.

Hatta oradan bazı işletmeler öğrencilerimize iş teklif etmişler ve tekrar staja gelmeleri için ısrarcı oluyorlar, Milli Eğitim Müdürlüğümüze yazılar yazıyorlar. Bütün bunlar bizim hedeflerimiz arasındaydı. Aynı zamanda ülkemizin aslında Avrupa'yla yarışabilir bir teknolojik olgunlukta olduğunu da öğrencilerimiz hissetmiş, bunu da zikrettiler.

Reklam

Yani biz teknolojik olarak çok uçuk kaçık şeyler görmedik ama en azından oradaki Avrupai işletme disiplini, zamanlama, insanların iletişimi ve toplumda yerlerin temizliği, caddelerin düzeni, insanların vakte, zamana ne kadar riayet ettikleri gibi kendilerine ömür boyu fayda sağlayacak birtakım tecrübelere de sahip oldular. Meslek liselerimizi hak ettiği yere, ülkemizin ihtiyacı olan insan kaynağını üreten bir eğitim yuvasına tekrar dönüştürmek için de azami çabayı göstermeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber:

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.